A-
A+

Tidigare språkröret: Varför erkänner ingen oenigheten i regeringen?

Inrikes, PolitikNews55

Ett tidigare språkrör för Miljöpartiet är trött på den enade fronten hos regeringen i alla frågor. I Kvartals "Veckopanel" uppger hon att man inte längre kan se partiernas åsikter.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Maria Wetterstrand är trött på att Miljöpartiet inte går ifrån regeringens linje. I och med regeringens eniga front är det nämligen svårt att se vad Miljöpartiet står för. Det säger hon i Kvartals podd “Veckopanelen“.

– Jag får bara se det filtrerat genom socialdemokratiska ministrars åsikter, säger hon i panelen.

Wetterstrand uppger vidare att hon är väldigt trött på att regeringen aldrig kan erkänna att de kan tycka olika om saker. I Finland är det tvärtom. Där kan förslag som lagts fram av koalitionsregeringen också fällas i parlamentet av partier som ingår i regeringen.

– Vem skulle bli förvånad över att man i en politisk församling, som en regering, har politiska diskussioner där vissa personer tycker en sak och andra personer tycker en annan? Särskilt om man har två partier som tycker olika, säger Wetterstand.

Maria Wetterstrand har lämnat politiken bakom sig och arbetar idag på PR-firman Miltton Europe med fokus på hållbarhetsfrågor.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!