Tingsrättens beslut: 35-åringen döms till livstid för mordet på Lisa Holm

Brott, lag och straffNews55

På tisdagen meddelade Skaraborgs tingsrätt sin dom mot den åtalade 35-åringen i fallet Lisa Holm. Han döms till livstid mot sitt nekande.

Gabriella Lahti

Annons

Annons

Tingsrätten dömer den tilltalade 35-åringen till livstids fängelse för mord den 7 juni 2015 på Kinnekulle, det står i ett pressmeddelande.

      LÄS MER: Leif GW Perssons helvändning om Lisa Holm-utredningen

“Tingsrätten har i sin dom gjort bedömningen att den 17-åriga flickan dödats den 7 juni 2015 i en lada på Blomberg och därefter transporterats till fyndplatsen några kilometer därifrån. Detta talar för att gärningsmannen är en person med lokalkännedom. Den tekniska bevisningen i form av DNA-spår talar med styrka för att det är 35-åringen som är gärningsmannen. Även andra omständigheter såsom iakttagen biltrafik i området, avsaknad av alibi för 35-åringen samt hans beteende vid fyndplatsen den 12 juni 2015 talar för att han är gärningsman. Den 35-årige mannen döms därför för mord på den 17-åriga flickan”

Anser att det finns försvårande omständigheter

“Påföljden bestäms till livstids fängelse då tingsrätten anser att det finns försvårande omständigheter kring gärningen. Den 35-åriga mannen utvisas på obegränsad tid. Han ska också betala skadestånd till den 17-åriga flickans familj. Tingsrätten är enig i sin dom”, står det i pressmeddelandet.

      LÄS MER: Möjligtvis en fingervisning i fällande dom

Bevisning: Hustruns polisförhör

Som bevis hänvisar tingsrätten till bland annat polisförhör med 35-åringens hustru som i polisförhör berättat att 35-åringen vid Lisa Holms försvinnande, den 7 juni, agerat märkligt. Han hade bland annat bett hustrun säga till poliserna att han kom hem tidigare än vad han gjorde den dagen. Hustrun hävdar själv att hon var förvirrad under polisförhör och menade under rättegången att hennes man är oskyldig till brottet.

Bevisning: 35-åringens bil

Tingsrätten anser också att de vittnen som sett 35-åringens bil vid olika tillfällen som kan knytas till mordet är bevisning för att han är mördaren. Bilen har bland annat setts vid ladan den tidpunkt som det anses att Lisa Holm mördades.

Bevisning: Övriga vittnen

Många av de vittnen som hördes i rätten är med på bevislistan. Bland annat den kvinnliga joggerska som pekade ut 35-åringen som den man som försökte få henne att följa med till hans bil för att visa vägen på en karta, dagen innan Lisa Holm försvann.

Bevisning: Dna

Tingsrätten listar också bevis i form av det dna som hittats på mordplatsen, på Lisa Holms kläder och på den snara som satt fast runt halsen på Lisa Holm när hon hittades. Blodfläckar kan knytas direkt till 35-åringen.

 

Gabriella Lahti
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.