Tommy Körberg: ”Det var inte lätt att vara farsa”

STOCKHOLM 2016-03-22
Celebriteter, Fritid, Fritid, lek och spel, Inrikes, Människor, Mänskligt, MusikNews55

Sångaren Tommy Körberg, 68, talade i podcasten ”Pappasnack” nyligen ut om känslorna av att inte räcka till som pappa till tre barn med lika många kvinnor.  

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Anton Körberg, 39, är Tommy Körbergs äldste son och det är i sonens podcast ”Pappasnack” som den folkkäre sångaren Tommy Körberg berättar att han under vissa perioder i livet inte funnits där för sina barn och att han känt sig otillräcklig många gånger, det skriver Nöjesbladet.

– Det gör väl ingen förälder. Vi var mitt i karriären jag och Antons mamma. Jag var ju på Dramaten då och hade just gjort Hasse och Tage. Jag var mitt uppe i smöret. Då var det inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara. Man tittar på barnet och undrar ”vad fan vill du för någonting”. Det går ju inte att göra någonting åt det där nu. Men han har klarat sig bra hittills, säger han till Nöjesbladet.

      LÄS MER: Ansökte om pappaledighet – blev uppsagd

Borde ha ansträngts sig mer

Tommy säger också att han skäms över att han inte upplevt att han räckt till under barnens uppväxt. Han menar att han borde ha ansträngt sig mer men poängterar också att man bara har ett liv och att man måste göra det bästa av det. Att stanna i en relation som man inte trivs i är inget han förespråkar.

Tommy berättar även om sina tre skilsmässor och hur de påverkat barnen. Han säger att den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga ljuger och menar att det är en lång sorgeprocess för barn att gå igenom.

– Det är av ren erfarenhet. Man ser det hos barn. Sedan kanske det är några som klarar sig bättre genom att förneka det. De flesta av dem har nog besökt en och annan terapeut, förklarar han sitt uttalande till Nöjebladet.

     LÄS MER: Pappan mötte sin sons mördare – meddelades inte om frigivningen

Saknade fadersgestalt själv

Tommy har själv aldrig haft någon fadersgestalt då hans pappa hade en annan familj vid sidan av och lämnade Tommys mamma kort efter att han kom till världen, något Tommy själv menar att han skyllt på under sina egna barns uppväxt.

På frågan om hur han är som pappa idag svarar han:

– Jag är nog i mesigaste laget. Jag har svårt att säga nej. Jag har nog överöst dem med saker som jag inte borde alla gånger. Jag har skämt bort dem. De lurar mig vart de vill, säger han.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons