Tommy Körberg om sitt drickande: "Förr blev två glas vin snabbt två flaskor"

STOCKHOLM 2015-01-19
Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Teater, TelevisionNews55

I sommar fylller Tommy Körberg 70 år, ett firande som enligt egen uppgift kommer att gå ytterst lugnt till. Annat var det förr om åren, berättar han i en intervju med Allas.

News55

Annons

Annons

Annons

Annons

Tommy Körberg som blir 70 år i sommar har en mer än 50-årig karriär bakom sig som både firad sångare och skådespelare, ett liv som han sammanställde i sina memoarer ”Sjung tills du stupar” som gavs ut för några år sedan.

70-årsdagen äger rum den 4 juli men det blir ingen stor tillställning, det berättar Tommy Körberg för Allas:

– Då står jag på scen på Fridas i Varberg. Så jag såg till att det inte skulle bli någon bortforsling. Jag är bunden till en betalande publik, säger han.

På frågan om han ändå inte vill ha något större firande på bemärkelsedagen drar sig Tommy Körberg till minnes sitt 40-årsfirade. Åtminstone de delar han kommer ihåg…

– Jag har aldrig varit så full. Jag ramlade i vattnet på Stallmästargården. Jag skulle ut och få lite frisk luft och rasade rakt ner mellan segelbåtarna och fick låna kockkläder innan jag tog mig hem. Den tiden är förbi, berättar Tommy Körberg för Allas.

LÄS MER: Tommy Körberg: “Det var inte lätt att vara farsa”

“Livet är för kort för att dricka dåligt vin”

Orsaken till drickandet i yngre år menar Tommy till viss del har att göra med vilka sociala sammanhang han befunnit sig i:

– Jag tycker inte om att vara i stora sällskap så ofta. Jag blir hämmad av det, vet inte hur jag ska föra mig. Det är därför jag har druckit så jävla mycket.

Men någon helnykterist är han inte intresserad av att bli, däremot att dricka med måtta.

– Det handlar väl bara om att låta bli men höjs en skål så ska det vara en bra sådan. Livet är för kort för att dricka dåligt vin. Jag sitter ju inte med en bag in box. Ska det drickas så blir det gott och dyrt och måttligt. Förr i tiden blev ju två glas vin två flaskor blixtsnabbt. Det har jag vant mig av med, säger Tommy Körberg som faktiskt har ett eget vin, Señorio de Bocos Crianza. Själv tycker han av en händelse att det är det bästa kändisvinet på marknaden, i synnerhet i jämförelse med Lasse Stefanz vin.

– Det kan man väl inte ens tvätta navkapslarna med, säger Tommy Körberg till Allas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons