Uppgifter: Knivmördare bar halloweenmask

MALMÖ 20191120
Brott, lag och straffNews55

Den tonåring som knivhöggs igår har avlidit av sina skador. Två personer har gripits och anhållits, misstänkt för mord. Vittnesuppgifter tyder på att fler kan vara inblandade i mordet.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var i går eftermiddag som en 19-åring knivhöggs vid järnvägsstationen i Boden. Han avled av sina skador på platsen, rapporterar flera medier.

Två personer greps i närheten efter vittnesuppgifter och sitter nu anhållna. Det säger Per-Anders Heikkillä, som är gruppchef på polisen för grov brottslighet i Norrbotten, till TV4.

Han berättar också att polisen utreder händelsen som en intern uppgörelse. Han vill inte berätta mer om vad det är som gör att polisen betraktar det som en intern uppgörelse, mer än att det är uppgifter som hittills framkommit som gör att de utreder mordet som en intern uppgörelse.

Polisen förhör nu vittnen för att få klarhet i hur det gått till.

Vittnesuppgifter ska tyda på att fler personer sprungit från brottsplatsen.

— I nuläget har vi inte fler misstänkta, men vittnesuppgifter tyder på att det kan finnas fler personer inblandade, säger Heikkillä till kanalen.

Enligt TV4 finns det uppgifter om att gärningspersonerna ska ha varit maskerade och att det kan röra sig om halloweenmasker

— Det har kommit vittnesuppgifter om att de har varit maskerade. Mer kan jag inte säga, säger Heikkillä till TV4.

De anhållna ska vara jämnåriga med brottsoffret.

Det ska ha varit mycket folk i rörelse vid tillfället. Polisen tar gärna emot fler vittnesuppgifter.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons