News55

"40-talisterna i Sverige har sett att det fungerar med invandring"

Artikelbild
Foto: Anders Wiklund / TT
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 31 juli 2015Publicerad: 31 juli 2015

Den positiva inställning som så många äldre svenskar har till invandring kan delvis bero på att många av dem själva sett att invandring är bra för Sverige, tror Christina Rogestam, ordförande vid SPF Seniorerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Det här var ju en bra nyhet, utbrister Christina Rogestam, ordförande vid SPF Seniorerna, när hon har läst artikeln News55 publicerade tidigare under fredagen.

Artikeln, som handlade om en ny undersökning från Värdsbanken om attityder till invandring, visade att svenska pensionärer är mest positiva i hela Europa om ämnet.

Christina Rogenstam, som har ett förflutet som Generaldirektör vid Invandrarverket, tar alltid fortfarande tillfällen i akt och pratar om varför det är viktigt att välkomna invandrare och hjälpa in flyktingar på svensk arbetsmarknad.
– Nu när 40-talisterna börjar gå i pension är det viktigt att de yngre generationerna också inser att det behövs hjälpande händer och att invandring leder till ökad arbetskraft, säger hon till News55.

Har sett det med egna ögon
För 20 år sedan när många från Balkan bosatte sig i Sverige och blev en del av arbetsmarknaden, resulterade det i en positiv uppfattning om invandring, vilket också kan utläsas i Världsbankens undersökning, tror Christina Rogestam.
– Äldre svenskar har sett med egna ögon att det har funkat bra med invandring och jag tycker det är viktigt att många delar av resten av Europa ändrar inställning, speciellt i dagsläget med tanke på de flyktingar som nu kommer från Syrien.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS