News55

Åtalet mot Persson om hemfridsbrott läggs ned

Artikelbild
Foto: TT
Axel Ellung
Axel Ellung
Uppdaterad: 29 dec. 2015Publicerad: 29 dec. 2015

Målet mot den tidigare socialdemokratiske statsministern Göran Persson om hemfridsbrott avskrivs – men stämningen mot hustrun Anitra Steen ligger kvar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bakom målet ligger en infekterad markstrid mellan det tidigare statsministerparet och ett grannpar som i 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov.

Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret och det gick så långt att Persson drev frågan till arrendenämnden med ett antal bifogade bilder som pekade på att arrendatorerna inte hade vårdat stället.

      LÄS MER: Belfrage möter Fredrik Reinfeldt – en jobbsugen ex-minister

Arrendatorerna reagerade på markägarnas bilderna och stämde paret Persson och Steen för hemfridsbrott i oktober i år. De menade att det gjorts en intrång på deras tomt när bilderna togs. Nu har dock tingsrätten avskrivit målet mot den förre statsministern rapporterar Sörmlands Nyheter.

Hustrun Anitra Steen tar själv på sig hela ansvaret för det inträffade, men anser inte att hon gjort något fel. Som markägare anser hon att hon haft rätt att gå in på tomten.

Den 25 januari tas fallet upp i domstol.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS