News55

Då är det dags att säga upp vänskapen

Artikelbild
Vi har en utbredd ovana i Sverige som inte är bra för hälsan. Foto: Unsplash
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 31 juli 2023Publicerad: 31 juli 2023

Det är fint att ha vänner, men ibland är det nödvändigt att avsluta bekantskapen. Här är psykologens tre tecken som visar att det kan vara dags. Det skriver tidningen Kurera.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En vänskap ska bestå av ömsidighet, äkthet och positivitet. Gör den inte det så är det lätt att börja tvivla och glida ifrån varandra. Ibland är det till och med tvunget att avsluta relationen. Står du i valet och kvalet är det bra att ställa sig tre frågor skriver Kurera:

Kan du visa ditt rätta jag när du är med din vän eller behöver du förställa dig? Om din vän inte accepterar dig som du är, är den förmodligen inte värd din vänskap.

Om du berättar en positiv nyhet för din vän, hur reagerar vännen? Här är det viktigt att ha vänner som stöttar och lyfter dig, som blir glada för din skull och finns med dig i både medgång och motgång. Inte vänner som blir avundsjuka och negativa.

Visar din vän ett genuint intresse för dig och frågar dig saker? Eller är vännen bara upptagen med sig själv? Det är viktigt med vänner som hör av sig och frågar hur du har det och hur du mår. Vänner som visar ett genuint intresse för dig. Tvåvägskommunikation, att ge och ta, en nyckeln till en bra vänskap.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS