News55

Här snubblar pojken in i miljontavlan

Artikelbild
Foto: Martina Holmberg / TT
News55
News55
Uppdaterad: 25 aug. 2015Publicerad: 25 aug. 2015

En taiwanesisk pojke snubblade och råkade slå hål i en italiensk 1600-talsmålning värderad till omkring 13 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Oljemålningen heter “Blommor” och är målad av den italienske 1600-talskonstnären Paolo Porpora, rapporterar TT. Olyckan som ägde rum på en utställning i Taipei fångades på film och sprids nu i sociala medier.

Pojken gjorde ett hål stort som en näve i tavlan när han tog emot sig i fallet. På övervakningsfilmen ovan ser sig pojken hjälplöst omkring efter incidenten innan han går därifrån.

Pojkens familj kommer inte att krävas på ersättning och målningen ska återställas på plats. Det kunde ha gått ännu värre, på utställningen visas ett självporträtt av Leonardo Da Vinci värt drygt 1,9 miljarder kronor.

2006 skedde flera uppmärksammade olyckor på muséer. En man i Cambridge slog sönder en samling 300 år gamla kinesiska vaser när han snubblade på sitt skosnöre. Samma år råkade den amerikanske miljardären och kasinoägaren Steve Wynn köra sin armbåge genom en Picassomålning värd drygt en miljard kronor.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS