News55

PR-experten: O'Neill framstår som en grottman

Axel Ellung
Axel Ellung
Uppdaterad: 21 juli 2015Publicerad: 21 juli 2015

Chris O'Neills uttalande om att han och Madeleine flyttar till London för att han ska kunna "försörja dem och sätta mat på bordet" har väckt stor uppståndelse. Hans intervjusvar sågas av PR-experten Paul Ronge. – O'Neill framstår som tondöv för hur vi ser på familjen och jämställdhet i Sverige, säger Ronge.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en stor intervju med Expressen idag förklarar Chris O’Neill att han och Madeleine har beslutat att flytta till London för att det passar hans arbete.

– Det är jag som sätter maten på bordet. Jag måste i första hand tänka på vår lilla familj, säger Chris O’Neill i intervjun.

Många har regerat på O’Neills daterade syn på familjeroller.

– Det blir en kulturkrock där han nästan framstår som en grottman, säger PR-experten Paul Ronge.
Paul Ronge
Enligt Ronge kommer Chris O’Neills uttalande som ett brev på posten för kungahusets kritiker.

– Hans svar är väldigt amerikanskt och inte alls i linje med hur många svenskar ser på jämställdhet. Chris O’Neill hade haft stor nytta av att någon vid hovet gett honom en ordentlig orientering kring hur man ser på den här typen av frågor i Sverige.

Kritiken har även handlat om svaret är konstigt då Madeleine inte är i behov av försörjning. Men Paul Ronge menar att uttalandet om att försörja henne och sätta mat på bordet hade låtit konstigt och bakåtsträvande även om det vore så att prinsessan inte hade några egna pengar. Allvarligast för hovet är dock att Chris O’Neills intervjusvar kastar ljus på en fråga kungafamiljen inte gärna talar om.

– Omedvetet sätter han apanaget i fokus. Det är just den frågan många kommer att tänka på när de läser hans svar. Till skillnad från sina syskon så har Madeleine inte visat något större intresse för att uppfylla sina plikter här hemma. Om hon då ska bo i London och försörjas av Chris kan nog många fråga sig varför hon överhuvudtaget ska ha något apanage från svenska folket. Hovet borde ha förberett honom med ett bättre svar på den frågan, säger Paul Ronge.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

Analytikern: Så kan vi rädda fastighetsmarknaden

Efter en tid av utmaningar börjar fastighetsmarknaden sakta vända uppåt – men vad krävs för att den ska återfå sin fulla styrka? Fastighetsmarknaden börjar visa positiva tecken efter en tuff period av prisfall och låg aktivitet under 2022. Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, beskriver i E55 studio, dagens fastighetsmarknad som en återhämtning, men påpekar att […]