News55

Region Gävleborg: Vi har haft uppförsbackar på förlossningen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 11 aug. 2015Publicerad: 11 aug. 2015

På måndagen kunde News55 berätta om en kvinna gravid med tvillingar som blev nekad plats på sex olika förlossningar. Nu får förlossningen i Gävle en ny vårdenhetschef som ska leda förbättringsarbetet.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den gravida kvinnan blev i juli nekad plats på förlossningsavdelningarna i Hudiksvall, Sundsvall, Gävle, Falun, Uppsala och Västerås. Det var först efter att den panikslagna, blivande mamman fått vänta nere i garaget på Gävles förlossning som hon fick plats på sjukhuset. När hon väl kom upp till förlossningen hade hon två minuter mellan värkarna.

På tisdagen gick Region Gävleborg ut med beskedet att det varit turbulens i arbetsgruppen, ingen enhetschef och “uppförsbackar på förlossningen i Gävle”. Detta har lett till att en ny chef rekryterats för att leda förbättringsarbetet.

Den nya enhetschefen, Monica Hyttmark Niska, ska vara en “närvarande chef som genom dialog med medarbetarna skapar en god arbetsmiljö på förlossningen i Gävle”.

När News55 når henne för en kommentar angående händelsen med den gravida mamman och hur hon kommer arbeta för att detta inte ska ske igen hänvisar hon till tidigare kommentarer av den tillförordnade verksamhetschefen Ingela Högerås.

Monica Hyttmark Niska tillträder som enhetschef den 1 september.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS