News55

Turkisk kräftpremiär - riktigt bra!

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 12 aug. 2018Publicerad: 12 aug. 2018

Inget går upp mot svenska kräftor. I slutet av augusti. Här är ett tips på en riktigt fin turkisk variant - i väntan på det stora, inhemska kräftcrescendot om några veckor!

ANNONS

Mest läst i kategorin

Ullmos STORA turkiska var en glad överraskning i kväll. Maximalt fullmatade, lättskalade och riktigt goda.

Provade även Pandalus vacpackade turkar häromdan. Ullmos vann klart.

Det finns ju redan svenska, färska i handeln, har absurt nog funnits i två månader. Tycker att det är alldeles för tidigt. Men i slutet av månaden och början av september, och efter den varma sommaren, borde våra egna kräftor ha hunnit få rom och vara helt på topp.

De kinesiska är ofta både välmatade och välsmakande – men vem vet vad vattnet i de kinesiska floderna – med sin omgivning av stora, tunga industrier och utsläpp – innehåller för obehagligheter? (Det gäller nog f.ö. även de amerikanska).

Importörerna påstår att de turkiska kräftorna fiskas i rena, klara bergssjöar. Det tror jag när jag har sett det, men hur som helst är Ullmos stora turkar av båda könen (c:a 20 stycken på ett kilo) riktigt bra!

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS