News55

TV4 om Dani M:s medverkan: ”Det ska vara högt i tak”

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 24 sep. 2015Publicerad: 24 sep. 2015

TV4 bemöter nu kritiken kring Dani M:s medverkan i Lyckliga gatan:  – Det ska vara högt i tak både när det gäller medverkande och innehåll, säger programchefen till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Vår linje är att det ska vara högt i tak både när det gäller medverkande och innehåll. Och det går inte att säga exakt var den gränsen går eftersom varje produktion är unik och en bedömning görs från fall till fall”, säger TV4:s programchef Anna Rastner till News55 via mail.

      LÄS MER: Jan Scherman till attack mot TV4: “Djupt olyckligt”

Kanalen har mottagit stark kritik efter beslutet att fortsätta samarbeta med rapparen Dani M, trots hans tidigare antisemitiska uttalanden. Bland annat har kanalens tidigare vd Jan Scherman kommenterat beslutet som ”djupt olyckligt”. Även Judiska Centralrådet och Svenska kommittéen mot antisemitism har ställt sig kritiska till TV4.

Använde n-ordet, stoppades

Kanalen har tidigare lagt ut ett officiellt uttalande på sin tittarservicesida efter att flera kritiker ställt sig frågande till hur bloggaren Louise Andersson Bodin i somras stoppades att medverka i TV4:s program ”Spring” efter att ha använt n-ordet på sin YouTubekanal (något hon senare raderade och bad om ursäkt för), samtidigt som Dani M:s uttalanden inte ansetts vara skäl nog för att omvärdera hans medverkan i samma kanal.

      LÄS MER: TV4 försvarar kritiserat artistval

På frågan varför TV4 agerar så annorlunda i fallet Dani M jämfört med Louise Andersson Bodin svarar Rastner att stoppandet av Bodin var ”ett undantag” från TV4:s riktlinjer:

“Vi bedömde att det var svårt för Louise att genomföra en inspelning som ”Spring” på ett säkert sätt, med mycket interaktion med folk på gatan, givet den uppmärksamhet som riktades mot henne i somras. Därför fattade vi beslutet att hon inte skulle vara med.”

ANNONS

“Inga enkla frågor”

Hur kan det vara en svår avvägning hur man ska agera mot någon som pratat om en världskonspiration styrd av ”Rothschilds” som påstås äga världsmedia, bankväsendet och kontrollerar Israel samt att den antirasistiska tidningen Expo ”är en förlängd arm av Israels ambassad”?

“Det är inga enkla frågor. Vi, precis som alla andra publicister, ställs inför dem varje dag. Dani M har gjort avbön och förklarat sig – och det har vi vägt in i bedömningarna kring hans medverkan”, svarar Anna Rastner.

News55 ställde mailledes även frågan “Ska detta tolkas som att ni trots den omfattande kritiken står fast vid att Dani M:s tidigare uttalanden inte är skäl nog att stoppa hans medverkan i Lyckliga gatan?” På detta fick vi dock inget svar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS