News55

Veckans solstråle: färre lurar oss äldre!

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 20 nov. 2015Publicerad: 20 nov. 2015

Det är inte alltid polisen kommer med glädjande besked. Men häromdagen gav de faktiskt ett som värmer i annars ganska kylig värld: bedrägerierna mot äldre har minskat ordentligt!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jo, minsann. Antalet anmälningar om bedrägerier mot äldre är det lägsta på två år. Och det är sedan i somras som man har sett en drastisk förändring till det bättre.

Om den främsta orsaken är att färre försöker luras (vilket ju vore det allra bästa) eller om äldre blivit bättre på att säga ifrån (vilket inte heller är så dumt) är svårt att säga. Men att kursen “Försök inte lura mig” – ett utmärkt initiativ som kommit till genom samverkan mellan PRO, Brottsofferjouren och SPF Seniorerna – gjort skillnad är polisen övertygad om. Tack vare den lär sig allt fler äldre att säga ifrån och skydda sig mot bedragare.

Låt oss hoppas att fler får möjlighet att gå den kursen och att den positiva trenden fortsätter. Finns ju liksom både viktigare och roligare saker att ägna sig åt än att lura dem som varit med att bygga upp vårt samhälle.


Det här tycker News55 var veckans solstråle – det vill säga en nyhet som mitt i allt elände ändå skänker lite glädje och hopp. Vilken nyhet gjorde dig extra glad den här veckan? Tipsa oss gärna, nu och framöver. Lämna en kommentar under artikeln, skriv till oss på Facebook eller mejla oss på [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS