News55

Veckans solstråle - Hans Rosling

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 02 okt. 2015Publicerad: 02 okt. 2015

Hans Rosling, professor i internationell hälsa, gjorde braksuccé med sitt brandtal om flyktingkrisen under välgörenhetsgalan ”Hela Sverige skramlar” i veckan. Därför utser News55 Hans Rosling till Veckans solstråle.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under tio minuter höll Hans Rosling ett slagkraftigt brandtal om flyktingkrisen i världen, en miniföreläsning som hyllades av den 12 000 personer starka publiken i Globen och i sociala medier.

På sitt sedvanligt pedagogiska och medryckade sätt beskrev Hans Rosling storleken på tragedin i Syrien, hur få flyktingar som faktiskt når Europa och det pinsamma i att Europas regeringar förnekar flyktingar asyl där de är vilket innebär att de tvingas fly på livsfarliga båtar över Medelhavet.

       LÄS MER: Löfven om Syrien: ”EU kan göra mer”

Nyligen satte Hans Rosling även en dansk journalist rejält på plats i programmet ”Deadline i danska tv-kanalen DR 2, ett klipp som blivit en internetsuccé. Där riktade Rosling hård kritik mot mediers i hans tycke alltför enkelriktade och vinklade rapportering av krig och katastrofer i världen med orden ”Man kan inte använda sig av media om man vill förstå världen”.

Bonusfakta: Hans Rosling är även professionell svärd- och eldslukare och medlem i Internationella Svärdslukarföreningen.


Det här tycker News55 var veckans solstråle – det vill säga en nyhet som mitt i allt elände ändå skänker lite glädje och hopp. Vilken nyhet gjorde dig extra glad den här veckan? Tipsa oss gärna, nu och framöver. Lämna en kommentar under artikeln, skriv till oss på Facebook eller mejla oss på [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS