News55

Eva Röse höll på att förlora livet: ”Känner inte min kropp”

Artikelbild
Foto: Jonas Ekströmer / TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 mars 2022

Eva Röse har enligt många drömjobbet. Men nyligen höll hon på att råka väldigt illa ut under en inspelning av hyllade serien ”Maria Wern”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelerskan Eva Röse, 48, slog igenom i ”Disneyklubben” och pluggade sedan på Teaterhögskolan och har sedan dess synts i en mängd produktioner som ”Rederiet”, ”Adam& Eva”, ”Göta kanal 4” och förstås TV-serien ”Maria Wärn” på SVT sedan 2008 där hon spelar en hårdkokt polis som försöker parera familjelivet med karriären.

Och det var just under inspelningen av ”Maria Wärn” som det höll på att gå riktigt illa för skådespelerskan som nästan fick sätta livet till under en scen.

– Vi har faktiskt filmat en scen för inte så länge sen. Maria låg bakbunden i bakluckan, så där som man gör ibland, på en bil som åkte ner i vattnet. Och då skulle jag ligga i fosterställning där bak och sparka mig in i bilen. För det satt en man, givetvis, fastkedjad vid ratten och honom skulle jag hjälpa, berättar hon i talkshowen ”Carina Bergfeldt”.

Det var trångt i bakluckan men Eva hade en walkie-talkie för att kunna kommunicera med produktionsteamet men något oväntat hände när bakluckan fylldes med vatten. Det var iskallt, vilket inte var planen.

– Vad de inte vet är att just i dag så har det gått en propp på något sätt, så vi har inget varmvatten. Och det är så kallt, va, men jag spelar på för hon är stressad och det är mycket att stå i, vattnet stiger. Och sen ska det stiga över mitt huvud och jag ska se hur länge jag kan vara under ytan utan att få panik, säger hon och berättar att när vattnet kom upp mot ansiktet så började hon ana oråd.

Hon börjar prata i walkie-talkien för att säga att det är iskallt men hon fryser så mycket att hon bara får ur sig märkliga ljud som ingen kan tolka.

– Efter några sekunder så tittar jag ut och tänker ”vem är det som står typ i bild?” Och då står det en inspelningsassistent utanför vindrutan med ett fruktfat. Jag skojar inte!

Och mycket riktigt. Det enda teamet kunde tolka från hennes huttrande ljud var att hon ville ha frukt.

ANNONS

–  Jag tänkte att det sista jag ser innan jag dör är uppskuren stjärnfrukt, sen är det över.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS