News55

Morgan Alling om sin frus diagnos: "En känslosam resa"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 maj 2022

Morgan Alling har haft mycket sjukdom i sitt liv. Han drabbades själv av cancer och senare opererades hans fru för en hjärntumör.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var 2010 som skådespelaren Morgan Alling, 53, berättade att han drabbats av hudcancer efter att ha bränt sig solen för många gånger. Han genomgick en operation och är numera cancerfri men har lärt sig att det inte bara går att köra på i livet.

– De gick in och bände och lyfte bort halva pannan och sydde sedan inifrån. Det var en skitduktig läkare, har han berättat för Aftonbladet.

Tio år senare drabbades hustrun Anna-Maria Dahl av en hjärntumör. Dock var den godartad men under en period då paret väntade på besked var det förstås en fruktansvärd ovisshet.

”För några veckor sedan opererade jag a-m bort en cancertumör från hjärnan. Operationen gick bra, men tumören var svår att analysera och under några veckor så svävade vi i en skrämmande ovisshet. Men till slut så fick vi det glädjande beskedet att tumören anses godartad. Operationen gjorde sitt och jag behöver inga ytterligare behandlingar. Jag kommer fortsättningsvis att följas upp kontinuerligt”, berättade hon på sin blogg i december.

Nu har Anna-Maria återhämtat sig och de äkta makarna sågs i våras i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Det var dock ingen självklarhet att hon skulle orka delta i inspelningarna som började bara ett halvår efter operationen.

Både för mig och Anna-Maria var det en ganska speciell och känslosam resa. Hon drabbades ju tidigare av en hjärntumör och inspelningen ägde rum bara ett halvår efter hennes operation. Vi visste inte alls hur hon skulle reagera på alla lampor, stressen och de långa dagarna. Men allt gick bra och det var verkligen euforiskt och så roligt. Däremot var det väldigt intensivt och är man inte bra på att baka under tidspress kan man misslyckas oavsett hur bra bagare man är, berättar Morgan Alling i en intervju med Aftonbladet.

Och de verkar uppenbarligen inte ha några problem att arbeta tillsammans efter att ha varit gifta sedan 2009.

– Vi älskar också att jobba ihop. Min fru är helt fantastisk och jag tycker det gick jättebra. Vi kändes som ett gammalt radarpar, vilket vi i och för sig också är. Det som också är skönt är att vi är så synkade och helt prestigelösa.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS