News55

Robinson-Robban om Svenssonlivet och de dagliga smärtorna

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 30 aug. 2021Publicerad: 30 aug. 2021

Han blev tidernas mest kända dokusåpaprofil. Men vad hände egentligen med den småtokige norrbottningen som älskade rampljuset?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Robert Andersson, 47, alias ”Robinsson-Robban” från Gällivare medverkade i dokusåpornas dokusåpor ”Expedition Robinson” 1999 där han inte lämnade någon oberörd. Skandalerna avlöste varandra, både i programmet men även i privatlivet när kamerorna släcktes var Robban en figur som gillade uppmärksamhet och inte skydde några medel för att få den. Han kom bland annat på tolfte plats i en korvätartävling i New York 2006 där han tryckte i sig 22 korvar på 12 minuter och insåg snabbt att han var tvungen att ta ifrån tårna för att inte bli bortglömd. Många av oss minns den omtalade scenen när den forne dokusåpadeltagaren medverkade i Robinson-finalen 2004 där han målade sig blå och åt upp sin röstsedel.

– Jag spelade på stockholmarens fördomar om norrlänningar. Hembränt och homofobi. Det gick hem! 16 000 sökte till ”Robinson” 1999. Jag blev uttagen. Så jävla skön känsla!,  berättar han i Nacka Värmdö Posten.

Robban hade tidigt i ungdomen en talang för idrott i allmänhet och skidor i synnerhet och vann distriktsmästerskapen fem år i rad. Dessvärre satte stora ryggproblem stopp för karriären och idag lider han enormt av smärtorna och opererade ryggen redan i 20-års åldern, vilket blev en felbehandling som gör att han går idag på rehab och försöker anpassa sitt liv efter det.

– Det är så illa att jag måste sitta och sova och jag har stora smärtor och äter ständigt starka värktabletter, han berättar för undertecknad.

Numera lever ha ett stillsamt svensson-liv tillsammans med barnen Chilli och Tiger som han har tillsammans med Linda Lundin, 40. Paret separerade 2018 och för två år sedan träffade han Simone Brandstedt, 30, och de förlovade sig nyligen på Mallorca.

Till vardags är han spårvagnsförare och kör tvärbanan. Det passar honom perfekt då han inte kan ha ett sittande jobb med sin krångliga rygg. Långt bort från röda mattor och kamerablixtar hämtar han ungar i skolan och lagar middag. Något Robban är väldigt intresserad av är fastighetsmarknaden och har gjort bra investeringar i bostadsaffärer så det går ingen nöd på den forne tokfransen. Nu planerar han för bröllop med sin flickvän som till vardags är sångerska på Wallmans Salonger i Stockholm och i somras var de på smekmånad på Sicilien där passade på att umgås barnfritt och planera för ett framtida liv.

– Vi kvitterar ut smekmånaden ändå, tar det roligaste först och gifter oss efter pandemin, skriver han i ett Instagraminlägg

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS