News55

Bank gav fel rådgivning – kvinna kan tvingas sälja sitt hus

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 29 feb. 2024Publicerad: 29 feb. 2024

En kvinna tecknade försäkring hos Nordea som skyddsnät ifall något skulle hända henne – 13 år senare fick hon veta att försäkringen inte gällde. Det rapporterar TV4.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att vara egenföretagare kommer med flera fördelar. Genom att vara sin egen chef har man större frihet att bestämma över sin egen tillvaro och viktiga beslut ligger i ens egna händer. Det är dock inte helt  riskfritt. 

Maria Ullander har haft eget företag sedan 1984 och hon säger till TV4 att det har gjort henne utsatt och sårbar.

Hösten 2023 bröt hon armen samtidigt som hon genomgick en fotoperation. Detta ledde till en sjukskrivning på fyra månader. Ullander kände sig dock trygg eftersom hon skaffade ett skyddsnät 13 år tidigare. Det var vad hon trodde i alla fall.

–  Jag skilde mig 2010 och då la jag om lånen och blev rekommenderad av Nordea att ta en låneskyddsförsäkring. När jag ringde i höstas för att få utnyttja min försäkring, då visade det sig att den inte gäller för egna företagare. Och då har jag betalat i 13 år.

Efter att det framkommit att Nordea rekommenderat fel försäkring fick hon tillbaka de pengar hon betalat under alla år. Idag har hon däremot inte råd att skaffa en ny försäkring då priserna är mycket högre än vad de var år 2010. 

– Så skulle jag bryta armen igen, till exempel, och vara hemma i fyra månader. Det… jag vet inte om jag skulle klara av att bo kvar i mitt hus. Då kanske jag måste sälja det, säger Ullander till TV4.

Nordea har avböjt intervju men beklagar om deras rådgivning brustit.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS