News55

Åklagaren: Vi strävar mot åtal på fredag

Artikelbild
STOCKHOLM 20160415
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 19 okt. 2015Publicerad: 19 okt. 2015

Till News55 säger åklagare Lars-Göran Wennerholm att det antagligen är fredag som gäller för åtal mot den misstänkte 35-åringen i fallet Lisa Holm. Under dagen har nyheterna angående mordet avlöst varandra i media, vissa av dem har även tillbakavisats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Det beror på om försvaret har hunnit gå igenom utredningen. Jag har sagt att vi strävar mot åtal på fredag – om det blir så vet jag först om några dagar, säger åklagare Lars-Göran Wennerholm, till News55.

Detta betyder att rättegången kan börja redan nästa vecka och det är många som väntar på att få räta ut de frågetecken som inte minst i media, avlöser varandra. Under dagen har flera nyhetskanaler rapporterat nya uppgifter, många av dem kommer kanske klargöras i den efterlängtade förundersökningen.

      LÄS MER: Lisa Holm-åtalet skjuts upp – igen

Missing People-rapporteringen

På morgonen rapporterade P4 Skaraborg att den misstänkte 35-åringen och hans bror försökt mota bort Missing People under deras sökande efter Lisa Holm. Detta tillbakavisades dock strax därefter av Missing Peoples pressansvarige, Kenneth Söderlund, till Aftonbladet.

      LÄS MER: Missing People: “Uppgifterna stämmer inte”

– Man försöker göra något spektakulärt kring detta som inte finns, sade han, och förklarade att de två bröderna inte alls hade försökt mota bort Missing People från platsen.

Den upphittade jackan

ANNONS

En annan nyhet som publicerades av P4 Skaraborg var att Missing People hade hittat Lisa Holms jacka under sökandet, någonting som inte tidigare varit känt.

Fyndplatsen: en byssja

Vidare rapporterades det av P4 Skaraborg att Lisa Holms kropp hade hittats i en byssja, någon typ av bod, vid Martorps gård på Kinnekulle.

Målsägandebiträdet: Det var en slump

Nya Lidköpings-Tidningen pratade med Tore Brandtler, Lisa Holms anhörigas målsägandebiträde. Till tidningen sade Tore Brandtler att det finns hållbar bevisning mot mannen men att han inte tror att Lisa Holm var ett utvalt offer.

– Det kunde lika gärna ha varit ett annat offer, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

News55 söker försvarsadvokat Inger Rönnbäck.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS