News55

Nu börjar rättegången mot Anitra Steen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 25 jan. 2016Publicerad: 25 jan. 2016

I dag inleddes rättegången där Anitra Steen har stämts för hemfridsbrott. Bakom målet ligger en infekterad markstrid mellan det tidigare statsministerparet och ett par som hyr deras mark men som vägrar flytta frivilligt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i mitten av oktober som ett Katrineholmspar lämnade in en stämningsansökan mot Göran Persson och hans fru Anitra Steen. Det enskilda åtalet beskriver hur den före detta statsministern och hans fru ska ha gått in på deras tomt utan tillstånd. Göran Persson har avskrivits från åtalet och Anitra Steen tar på sig ansvaret men menar inte att hon gjort någonting fel.

      LÄS MER: Åtalet mot Persson om hemfridsbrott läggs ned

Blir en spännande dag

I dag inleddes rättegången mot Anitra Steen i Nyköpings tingsrätt. Kaj Possler som har stämt henne för hemfridsbrott, säger till SN att det kommer bli en “spännande dag”.

– Jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer att vinna. Det är ett grovt brott som Anitra Steen har begått. Även om man äger marken får man inte gå in hur som helst på tomten, säger Kaj Possler, till tidningen.

Har försökt vräka paret utan framgång

Anledningen till åtalet ligger dock längre bak i tiden. Under 35 år har en man och en kvinna hyrt mark och ett enkelt fritidshus på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov.

      LÄS MER: Göran Persson stäms för hemfridsbrott

ANNONS

Göran Persson sade upp arrendet i mars förra året med hänvisning till att han behövde marken för jordbruket men paret ville inte flytta frivilligt. Detta ledde till att paret Persson och Steen presenterade ett antal bilder till arrendenämnden som skulle peka på att stället inte vårdades ordentligt.

Intrång på tomten

Men arrendatorerna reagerade på bilderna och stämde paret Persson och Steen för hemfridsbrott i oktober. De menade att det gjorts intrång på deras tomt när bilderna togs. Nu har dock tingsrätten avskrivit målet mot den förre statsministern, det skriver SN.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS