News55

Polisen: Vi vill komma i kontakt med den äldre kvinnan

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 22 jan. 2016Publicerad: 22 jan. 2016

Efter att småbarnsmamman stoppade mannen som försökte stjäla från en äldre kvinna, gick gärningsmannen till attack mot mamman med slag och spottloskor. Nu vill polisen komma i kontakt med den äldre kvinnan som mannen försökte stjäla från, säger Anders Åslund, förundersökningsledare, till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

STOCKHOLM. – Vi håller på och bearbetar de tips som kommit in, både allmänheten men även poliser har hört av sig, säger Anders Åslund, förundersökningsledare vid polisen Södermalm, till News55.

Det var i går som övervakningsfilmen uppmärksammades, bland annat på Aftonbladet, som visar hur en mamma med två barn upptäcker hur en man försöker stjäla från en äldre kvinna. Hon går emellan och mannen svarar med att hoppa på mamman samt spotta henne i ansiktet. Polisen gick ut med en efterlysning och mannen är nu misstänkt för försök till grov stöld, misshandel och ofredande.

– Vi kommer att följa upp alla tips och även göra hembesök om vi har en adress, säger Anders Åslund.

Vill komma i kontakt med den äldre kvinnan

Med tanke på mannens beteende kan det vara så att han sedan tidigare finns i polisens brottsregister. Polisen vill även komma i kontakt med den äldre kvinna som mannen försökte stjäla från.

– Hon är ju också ett brottsoffer i den här utredningen och än så länge har ingen ringt in och sagt vem hon är, det får någon gärna hjälpa till med.

Både bra och farligt att mamman grep in

Att mannan fysiskt grep in och avbröt stöldförsöket var bra gjort, säger Anders Åslund. Men det hon gjorde kan också vara farligt.

ANNONS

– Ser man någonting liknande får man göra en bedömning av fallet och det är olika från situation till situation. Man kan också följa efter personen och kontakta polisen, säger han.

Mamman, som vill vara anonym, säger till Aftonbladet att hon blev rädd av händelsen men att hon skulle göra det igen. Hon säger att hon fortfarande är upprörd och att hon dragit en “vit lögn” – sagt till sina barn att gärningsmannen är gripen. Annars vågar de helt enkelt inte åka tunnelbana med henne.

– Jag tänker på tanten också, säger mamman till Aftonbladet.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS