News55

Här är Läckbergs skamliga bekännelse

Artikelbild
Camilla Läckberg lyfter en känslig fråga och gör en bekännelse.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2022

Deckardrottningen Camilla Läckberg har gjort ett privat erkännande. Hon anser själv att det är en skamlig bekännelse. Det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Camilla Läckberg och maken Simon Sköld är flitiga på sociala medier. Men det är mer bilder på maken på Camilla Läckbergs Instagramkonto, än tvärtom. Detta har fått många följare att reagera och nu har hon valt att avslöja varför. På Instagram kallar hon det för en “skamlig bekännelse”.

Anledningen är att hon på 80-talet, som så många andra, grundlade en snedvriden kroppsuppfattning och ideal för hur en kvinnokropp ska se ut.

– Som tonåring på 80-talet, präglad av ”heroin chic” som magert ideal, med tidningar fyllda av bantningskurer som ”flygvärdinnedieten, ananasdieten, soppdieten” och så vidare. Allas mammor som ständigt bantade, flicktidningar som Starlet med sidor med klädtips som: ”Så trollar du bort dina extra kilon” – så präglades jag på ett ideal jag aldrig riktigt lyckas skaka av mig. Så jag lider av mina extrakilon, skriver Camilla Läckberg.

Uppskattar ärligheten

Författaren berättar att hon inte vill synas på bild med sin kropp, och att hon hör kommentarerna i sitt huvud och hon tycker att det känns jobbigt att skriva det. Men det går inte att få till en förändring om vi inte är öppna med att det finns ett skevt ideal, menar hon.

– Kanske kan det vara en tröst för någon att till och med jag med alla förutsättningar rent praktiskt – gift med en PT, gym i källaren, behöver inte tänka på vad bra råvaror kostar och så vidare- fortfarande har svårt komma in i bra vanor. Och jag försöker sluta tänka i kilon och försöker istället tänka på ”hälsa och må bra” – men åter. Den där jävla 80-talsvågen och jakten på kilona sitter där benhårt fast i skallen, avslutar Camilla Läckberg, skriver Aftonbladet.

Hon har fått mycket positivt stöd och reaktioner från läsarna. Många uppskattar hennes ärlighet och en del skriver att de själva också har svårt att acceptera sina kroppar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS