News55

Här är succéprogrammet som försvinner från SVT

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 mars 2023

En tittarsuccé lämnar SVT:s tablå efter sju säsonger. Det rapporterar SVT Kulturnyheterna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det populära underhållningsprogrammet “Bäst i test” försvinner från SVT efter denna säsong. Anledningen är att public service-bolaget inte kunde matcha kostnaderna för rättigheterna, som ägs av det brittiska produktionsbolaget Avalon, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

– Vi var helt enkelt tvungna att släppa ”Bäst i test”. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, säger SVT:s programdirektör Eva Beckman till Kulturnyheterna.

“Bäst i test” försvinner dock inte helt från rutan, utan kommer att fortsätta sändas på TV4, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

Programmet hade premiär i Sverige 2017 och har sedan starten haft Babben Larsson och David Sundin som programledare. Det är baserat på den brittiska originalversionen “Taskmaster” och går ut på att en fast panel med en känd gäst tävlar mot varandra i olika utmaningar.

“Bäst i test” har blivit en stor tittarsuccé i Sverige och har vunnit Kristallen för både årets program och årets underhållningsprogram.

Bäst i test med David Sundin och Babben Larsson blev årets underhållningsprogram under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS