News55

80-årig kvinna satt i bilen - blev rånad

Artikelbild
STOCKHOLM 20150420
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 22 feb. 2016Publicerad: 22 feb. 2016

Den äldre kvinnan hade precis tagit ut pengar och satt sig i bilen när hon blev distraherad av två män. De tog hennes väska från passagerarsätet, plockade ut plånboken och kastade sedan tillbaka väskan till 80-åringen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 har nyligen rapporterat om hur äldre personer blir av med sina ägodelar på öppen gata av gärningsmän som är snabba med att plocka exempelvis plånböcker från rullatorkorgen. Detta har fått polisen att utfärda en varning om att lägga värdesaker där.

      LÄS MER: Polisens varning efter nya brott mot äldre

80-årig kvinna rånad

På måndagen skedde ett nytt rån, den här gången mot en 80-årig kvinna i Malmö. Kvinnan hade varit och handlat i Eslöv och precis tagit ut pengar från en uttagsautomat. När hon satte sig i bilen blev hon distraherad av två män. En av dem tog hennes väska från passagerarsätet och stal plånboken. Sedan kastade han tillbaka väskan på den äldre kvinnan.

Mycket skakad och skärrad

En av tjuvarna beskrivs vara ungefär 35 år och något kraftigt byggd.

– Hon kunde vid tillfället bara lämna en beskrivning, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

      LÄS MER: Trendbrott bland bedrägerier mot äldre

Den gamla kvinnan uppges vara mycket skakad och skärrad av händelsen och polisen har åkt hem till henne för bland annat anmälningsupptagning.

ANNONS

      LÄS MER: Bedragarnas nya sätt att lura äldre på pengar

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS