News55

90-åring drabbad av nu dömde "Bitrånaren"

Artikelbild
Smutsiga golv.
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 25 jan. 2018Publicerad: 25 jan. 2018

I dag dömdes en 29-åring till två års fängelse för tre rån mot äldre. Han blev känd i pressen som "Bitrånaren". Ett av hans offer berättar att det var svårt att komma över händelsen, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 29-årige mannen blev känd som ”bitrånaren” efter att han bet en 87-årig kvinna i handen när hon inte ville släppa sina pengar. Hans offer var ofta äldre och han rånade dem för att komma över pengar till droger. I dag döms han till två års fängelse, skriver Expressen.

En av dem som blev rånade av mannen var den 90-årige Åke Andersson. Han hade precis tagit ut 1 500 kronor från bankomaten när 29-åringen rev tag i hans pengar och sprang iväg. Trots sin höga ålder försökte Åke Andersson springa efter.

– Jag försökte i alla fall. Han snubblade en gång. Då tänkte jag att ”nu tar jag honom”, men han var snabbare än mig, säger Åke Andersson till Expressen.

För tidningen berättar han också att det varit svårt att komma över den skrämmande upplevelsen.

– Jag sov inte första veckan efter det där hände, utan jag fick gå på sömntabletter, säger han.

      LÄS MER: Fasthållen och rånad på smycken i källare

Blev sedd på tv – vittne hörde av sig

29-åringen greps till slut efter att ha blivit efterlyst i tv-programmet ”Brottscentralen”. Polisen hade fler bilder av mannen som tagits vid bankomaterna där han attackerade sina offer, men kände inte igen honom.

ANNONS

Efter efterlysningen på tv ringde dock flera personer som kände igen honom. En av dem blev till och med kallad som vittne av polisen, ett vittnesmål som hade tydlig betydelse för domens utfall, berättar åklagare Henrik Olin för Expressen.

29-åringen har bara erkänt rånet på den 87-åriga kvinnan som han bet i handen. I det fallet finns DNA-spår som bevisning. Ändå döms han nu till två års fängelse. 29-åringen har överklagat domen, skriver Expressen.

 

Upptäck vår ekonomisajt E55

LÄS ÄVEN: Glädjande överraskning för pensionärer
LÄS ÄVEN: Nytt Rut-förslag drabbar pensionärer
LÄS ÄVEN: 
Konflikt kring näthandeln från Kina
LÄS ÄVEN: 
Dolda arvoden till SBAB-höjdare

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS