News55

91-åring nekades plats på boende - får upprättelse

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 aug. 2017

En 91-årig kvinna i Norrköping nekades plats på ett äldreboende, men det lönar sig att inte ge upp. Nu har kvinnan fått rätt av Förvaltningsrätten, det rapporterar Norrköpings tidningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i april som den 91-åriga kvinna nekades plats på ett äldreboende i Norrköping efter att kommunen hade bedömt att hennes behov av hjälp inte var tillräckligt stort. Men Förvaltningsrätten tyckte annorlunda, det rapporterar Norrköpings tidningar.

      LÄS MER: 90-åring nekades plats på boende – tog sitt liv

Hänvisade till utökad hemtjänst

Den 91-åriga kvinnan bor tillsammans med sin partner som hon även vårdar sedan en tid tillbaka, något som enligt vårdcentralen inverkar negativt på hennes hälsotillstånd. Hon är orolig, nedstämd och har sömnproblem. Kvinnan ansökte om en plats på ett äldreboende men fick avslag. Kommunen ansåg att hon istället kunde få mer hjälp av hemtjänsten, det skriver Norrköpings tidningar.

Men Förvaltningsrätten är av en annan åsikt. För trots att kvinnans behov av omvårdnad, också enligt rätten, borde kunna täckas av hemtjänst anser man att kvinnans höga ålder, hälsotillstånd och psykologiska tillstånd bör vägas in. Därför anser Förvaltningsrätten att kvinnan ska ha en plats på ett äldreboende.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS