News55

Kvinna avled efter fall – äldreboendet kritiseras

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-03-03
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 26 sep. 2016Publicerad: 26 sep. 2016

En kvinna ramlade på natten ur sin säng på ett äldreboende i Västervik. Trots att hon fick en blodfylld bula i pannan och klagade över smärtor i nacken dröjde det till morgonen därpå innan hon fördes till sjukhus.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En kvinna ramlade under natten ur sin säng på ett äldreboende i Västervik. Hon fick en blodfylld bula i pannan och bet sig i tungan enligt den anmälan till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) som kvinnans barnbarn gjort.

      LÄS MER: Allvarligt missförhållande anmält på boende

Kontaktade sjuksköterska

Efter att kvinnan ramlat ur sängen kontaktade personalen på äldreboendet en sjuksköterska som via telefon sa att kvinnan varken behövde köras till sjukhus eller undersökas av henne, trots att kvinnan använde den blodförtunnande medicinen waran. Sjuksköterskan bad i stället personalen att hålla kolla på kvinnan under natten.

      LÄS MER: Personal på äldreboende struntar i att lex Sarah-anmäla

Till sjukhus

Först morgonen efter fördes kvinnan till sjukhuset och där visade det sig att hon fått en hjärnblödning och flera frakturer i nacken. Kvinnan dog senare av sina skador.

IVO har nu behandlat klagomålet från kvinnans barnbarn och bedömer att den vård och behandling som utförts vid den aktuella händelsen inte var i överensstämmelse med sakkunnig och omsorgsfull vård.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS