News55

Bedragare slog till mot äldre på sjukhus

Artikelbild
STOCKHOLM 20101203
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 27 jan. 2017Publicerad: 27 jan. 2017

Ett par misstänks för att ha sökt upp äldre personer på sjukhus och i matbutiker i Västsverige för att begå fickstölder. De äldsta brottsoffren var 93 år gamla, det skriver Expressen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre.

– Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen.

Brotten ska ha skett i Borås, Angered, Stenungsund och Frölunda. Mannen, född 1968 och kvinnan, född 1973 är nu begärda häktade för grov stöld, förutom i ett av fallen där det handlar om försök till grov stöld. Den gången blev paret avbrutna av en väktare och avlägsnade sig snabbt från platsen innan de hann stjäla något.

      LÄS MER: Märta, 85, fick falsk cancerbesked av bedragare

Utnyttjar äldre människors godhet

Polisens Cirkagrupp som arbetar nationellt med seriebrott mot äldre har kartlagt paret en tid.

– Det pågår en förundersökning och vi ska ta reda på om de begått fler brott och i så fall hur många, säger Håkan Carlsson.

Paret riktade in sig på äldre personer som kan vara extra utsatta. De ska främst ha stulit plånböcker och kontanter ur handväskor och fickor.

ANNONS

– Ligorna som vi arbetar med riktar in sig på äldre eftersom de tycker det är lite lättare. Äldre personer är ofta väldigt trevliga och hjälpsamma. Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man utnyttjar äldre människor och ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS