News55

Britt-Marie, 65, öppnar spa på äldreboende: ”Beröring är viktigt”

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 nov. 2017

Britt-Marie Ahlström är pensionären som vill att de äldre ska njuta och har därför öppnat ett spa på äldreboendet Brogården utanför Göteborg, det skriver Allas.se.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Britt-Marie Ahlström, 65, har nyligen gått i pension, men i stället för att ägna dagarna åt att ta hand om sig själv ser hon till att de boende på Brogårdens äldreboende utanför Göteborg får gå på spa, det skriver Allas.se.

Massage, manikyr, fotbad och även sång är några upplevelser som Britt-Maries nyöppnade spa erbjuder de äldre.

– Jag är väldigt aktiv och tycker om att träffa folk. Det är också det bästa för mig, jag mår jättebra! säger Britt-Marie Ahlström till Allas.se.

      LÄS MER: Här fixar kommunen pubkväll på äldreboendet

Har öppnat spa på äldreboende förut

Detta är dock inte första gången Britt-Marie öppnar spa på ett äldreboende. När hon tidigare jobbade på Fässbergshemmet anordnade hon bland annat bingo, lockade de boendes hår och ledde sittgymnastik. En kväll slog det henne att det fanns ett outnyttjat utrymme på boendet.

– Jag tänkte på ett litet rum som vi hade som förråd på Fässbergshemmet i Mölndal där jag jobbade då. Där fanns ett badkar och då fick jag världens idé! Ett spa! Min chef var jättepositiv, så det var bara att sätta igång, säger Britt-Marie.

      LÄS MER: Svea,92, hjälper de gamla på äldreboendet

ANNONS

Njuter av varje stund

Britt-Maries spa blev omåttligt populärt hos de boende och hon såg hur de lutade sig tillbaka och njöt av varje stund. Britt-Marie menar att beröring är viktig för de äldre och ofta något de saknar.

– Det ska vara mjukt och försiktigt. Kanske har någon ont i sina axlar eller så vill de mest prata och få beröring i form av massage. Ibland tycker någon att det är så fint med nagellack och då får de manikyr.

På invigningen bjöds det på godsaker som bubbel, choklad och vindruvor, mysig musik och levande ljus.

– Jag tycker om att sitta och prata med pensionärerna. Man får så mycket tillbaka. De berättar om sin mamma och pappa, sina barn och andra små berättelser om livet. Det känns roligt att orka brinna för det fortfarande, säger Britt-Marie till Allas.se.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS