News55

Därför rasar kunder mot Arla: "Så jävla uselt"

Kunderna rasar mot Arla.
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 mars 2024

Det har riktats stark kritik mot Arla de senaste veckorna. ”Girighetens fula tryne har visat upp sig i Arlas skepnad", skriver en konsument.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i slutet av förra året som Arla gick ut med nyheten att storleken på Bregott-paketen kommer att ändras. Istället för 300 och 600 gram kommer paketen att innehålla 250 och 500 gram. Till Aftonbladet berättade Antoine Riché, marknadschef för matfett och dessertost på Arla Foods, att man inte har förändrat förpackningarna sedan 1969. 

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

För några veckor sedan började de nya förpackningarna att rulla ut i butikerna och flera konsumenter ryter nu ifrån. Anledningen är att Bregott kostar lika mycket trots att förpackningen är mindre.  

”Hade varit snyggt om ni minskat priset när ni minskade storlekarna”, skriver en kritisk konsument på X (tidigare Twitter), enligt TV4

”Girighetens fula tryne har visat upp sig i Arlas skepnad och det handlar om ett rent bedrägeri där Bregott står i fokus”, skriver en annan i Facebookgruppen Bregott.

Förändringarna har även kommenterats från politiskt håll. Johan Svensson, Vänsterpartiets tidigare statssekreterare i Göteborg, skriver “Så jävla uselt” och delar en bild på ett gammalt och ett nytt paket på X.

ANNONS

Så bemöter Arla kritiken

Arla har kommenterat kritiken genom att påpeka att man gick ut med nyheten i november 2023. 

— Bregott är ett folkkärt varumärke som många av oss handlar, så jag förstår att paketen och priserna engagerar. Men vi vill verkligen inte smyga ut det här. Vi har berättat om de nya paketen i media vid ett flertal tillfällen, vi har reklamkampanjer som börjar rulla den här veckan och vi vill även att nyheterna ska skyltas upp ordentligt i mataffärerna, skriver Arlas presschef Max Wallenberg, i ett mejl till TV4 Nyheterna. 

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

ANNONS

Vidare säger Arla att en anledning till förändringen är att man vill anpassa förpackningarna till kundernas behov.  

— Utifrån det bör styckpriset på 500-gramsförpackningen minska med cirka sju-åtta kronor. Som jag förklarat i andra sammanhang är det dock alltid de enskilda butikerna som sätter priserna, säger Max Wallenberg.

Läs mer:

Larm: Här hittades skadliga ämnen i mat

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS