News55

Fick vänta 15 timmar med bruten höft på kritiserat sjukhus

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-07-16
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 01 nov. 2016

En äldre kvinna tvingades vänta i 15 timmar på akuten med bruten höft. Då sjukhuset brustit på ett flertal punkter kommer Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att följa upp vårdplatsbristen på sjukhuset efter årsskiftet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett flertal klagomål har inkommit gällande bristen på vårdplatser på ett sjukhus i Uppsala, något som har fått Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att reagera.

En av de händelser som har IVO-anmälts var när en äldre kvinna med bruten höft tvingades vänta på akutmottagningen i 15 timmar innan hon blev tilldelad en vårdplats på sjukhuset. Under väntetiden ska hon bara ha fått ett glas vatten att dricka, enligt anmälan.

      LÄS MER: Hittades livlös på gruppbostad

Ett flertal brister

Men enligt IVO har sjukhuset inte bara brustit när det gäller behovet av vårdplatser utan också i omvårdnaden av patienten under tiden hon väntade. Sjukhuset ska heller inte ha informerat patientens anhöriga.
IVO bedömer att sjukhuset därmed har riskerat patientsäkerheten och med tanke på att flera klagomål gällande samma sjukhus har inkommit har IVO beslutat att följa upp vårdplatsbristen på sjukhuset under 2017.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS