News55

Här hittades säckar fulla med sedlar

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 11 feb. 2022Publicerad: 11 feb. 2022

Vid ett tillslag hittades påsar med miljontals kronor. Nu döms tolv personer för penningtvätt, rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I juni 2020 gjorde polisen ett tillslag mot växlingskontoret World Exchanges lokaler på Södermalm i Stockholm. Där hittade man kontanter till ett värde av 15 miljoner kronor, som hängde i påsar under takpanelerna och “i alla vrår som fanns i lokalen”. Det uppger SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu. 

Nu döms tolv personer för grova penningtvättsbrott. Fyra personer är centrala i åtalet och ska genom den organiserade penningtvätten ha bidragit till att ett stort antal kriminella nätverk kunnat ”dölja och tillgodogöra sig” totalt drygt 220 miljoner kronor som kommit från brottslig verksamhet.

Elva av de dömda får fängelsestraff och kontorschefen döms till åtta år och nio månaders fängelse för fyra grova narkotikabrott och två grova bokföringsbrott, skriver SVT.

– Personerna vid växlingskontoret döms för ytterst omfattande och syste­matisk penningtvätt. Brotten har avsett mycket höga värden och inneburit att växlingskontoret i praktiken fungerat som bank för kriminella nätverk och andra verksamma inom narkotika­handel. Brottsligheten är därför så allvarlig att långa fängelsestraff dömts ut, säger rådmannen Erland Koch i en kommentar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS