News55

Här ryter ministern ifrån

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 19 feb. 2022Publicerad: 19 feb. 2022

En av Magdalena Anderssons mer oväntade ministerutnämningar har fått en tuff start som regeringsrepresentant. Han har nu startat en kampanj för att vända den missgynnande trenden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För några månader sedan så utnämnde statsminister Magdalena Andersson Max Elger (S) till finansmarknadsminister. Det var en av de mer oväntade utnämningarna och den nytillträdde ministern har fått en kämpig start. Enligt en opinionsmätning har Max Elger blivit kallad regeringens minst kända minister, rapporterar Göteborgs Posten. För att förvärra saken ytterligare har han dessutom vid ett flertal tillfällen blivit kallad för Mats i välkända nyhetsmedier. 

För att vända på utvecklingen så har finansmarknadsministern startat en kampanj på sina sociala medier vid namn ”Det är dags – känn igen Max”.  Det är dock oklart om kampanjen ger några resultat då han fortsatt blir kallad för fel namn, bland annat i en av TV4:s sändningar.  

– Det visar att jag för en tröstlös kamp. Men jag är ändå hoppfull om att den här kampanjen ska leda till bättre resultat både för mig och svenska folket. 

Minister säger att hans kampanj inte syftar på att göra sig mer känd för kändisskapets skull. Han menar istället att det är viktigt att svenska folket och väljarna har kännedom om vilka som är deras förtroendevalda. Han menar att det är av demokratisk relevans.  

– Ett ansvarsutkrävande kräver att man känner till sina politiker. Den som är mer känd når även fram med sina budskap. Det är en angelägenhet för en minister, med en ökad kändhet följer också bättre möjligheter att ha en fungerade demokrati.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS