News55

Här varnas för livsmedel som sprider smitta

Arkivbild / TT
Arkivbild.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 23 aug. 2020Publicerad: 23 aug. 2020

Antalet fall ökar där personer insjuknat efter bakteriesmitta. Man misstänker att utbrottet är kopplat till konsumtion av visst livsmedel. Det skriver Bohusläningen.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Folkhälsomyndigheten har sett ett ökat antal fall av personer som blivit sjuka av bakterien campylobacter. Smittskyddsläkaren Eva Lindhusen Lindhé uppmanar därför folk att inte köpa färsk kyckling. Det är nämligen främst via kyckling som människor smittas.

–Jag vill verkligen varna för färsk kyckling, se upp. Det är väldigt viktigt att inte äta färsk kyckling just nu. Det borde inte serveras under sommaren. Köp hellre frusen, då har de flesta bakterierna dött, men själv undviker jag det helt, säger hon till Bohusläningen.

Antalet sjukdomsfall ökar i hela landet, och konsekvenserna kan bli otäcka. 

– Det är inte som en vanlig magsjuka, det är en rejäl sjukdom som kan vara länge. De sjukaste patienterna med tarminfektion får väldigt ont i magen och blir opererade, får man bakterier i blodet kan man bli jättesjuk och det kan leda till följdsjukdomar som inflammation i leder. I värsta fall blir du förlamad, berättar smittskyddsläkaren för tidningen. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS
ANNONS