News55

Ingvar Oldsbergs rädsla inför höstens operationer

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 aug. 2018

Tre operationer väntar Ingvar Oldsberg. Först ryggen, sedan byte av pacemaker och slutligen en höft som blivit utsliten. Särkilt ryggoperationen oroar den 73-årige tv-profilen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingvar Oldsberg har en tuff höst framför sig. Hela tre olika operationer är den 73-årige TV-profilen tvingad att genomföra efter sommaren. Det handlar om problem med ryggen, höften och en pacemaker som behöver bytas ut. Och framför allt ryggoperationen oroar Ingvar Oldsberg.

– Ryggen är ingen enkel grej, så att säga. Det är läskigt, alla operationer kan ju gå snett. Men det är ju bra människor som gör det, kvalificerade läkare, säger han till Expressen.

Anledningen till operationen i ryggen är värk som gjort det svårt för Ingvar Oldsberg att gå vilket i sin tur orsakats av kotkompression och problem med höften. Han har sedan ett halvår bara kunnat gå 50 meter innan han behövt stanna och vila. Höftingreppet görs då den är utsliten av artros och behöver bytas.

– Det kommer naturligtvis med åldern och förslitningarna. Jag har spelat en hel del fotboll i mitt liv, säger Ingvar Oldsberg.

Ovanpå detta måste även Ingvar Oldsbergs pacemaker bytas ut då man tidigare opererat in fel sort två gånger.

– De hade först opererat in en, men den funkade inte. Samma dag skar de upp på nytt och satte in en annan. Det här var två år sen. Ärret har ju gått igen. Men det visade sig att pacemakern inte tål magnetröntgen, så nu får de ta ut den igen, säger han till Expressen.

Senare i höst kommer det dock att hända lite roligare saker i Ingvar Oldsbergs liv – han ska då ge sig ut på en omfattande resa till Peru tillsammans med sambon Maria Sandeblad om hälsan tillåter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS