När han som 90-åring debuterar som sommarpratare berättar han om kollapsen efter fruns tumörbesked.
Mest läst i kategorin
“Hej svenska folk!” inleder allas vår Bert-Åke Varg sitt första sommarprat någonsin. När han som 90-åring debuterar som sommarvärd och kallar det “runstenspodd” skriver DN att det är som en oas att vila öronen i.
Bert-Åke Varg slog igenom när han sjöng “Kökspolkan” 1956. Vi kommer ihåg honom som maskinisten Gustav i tv-serien “Rederiet”, Penti Varg i “Fablernas värld”, ugglan Helge i “Från A till Ö”. Han har gjort mängder av röster i filmer som “Djungelboken”, “Asterix”, “Dunderklumpen” och “Tintin”. Bert-Åke har varit med i revyer, tv-serier, filmer och musikaler. Listan är lång.
Som sommarvärd pratar han om jobben han gjort med vänner och kollegor. Det blir historier om Stig Järrel, Sickan Carlsson, Sune Mangs, Git Gay, Inga Gill, Hagge Geigert och många fler.
Han berättar också om när han kollapsade och tappade minnet i tolv timmar. Det var 1979 efter att hans dåvarande fru Annette fått beskedet att hon hade en hjärntumör och bara hade två månader till två år kvar att leva.
“Jag var så orolig att jag kollapsade totalt”, säger han i programmet.
Efter kollapsen kom ångesten. Han kände att han gärna gett bort allt han ägde om bara tumören kom bort. Han oroade sig för hur han och de tre barnen skulle klara sig. Men hustrun lurade döden, och de fick ytterligare 14 år ihop. När Annette gick bort 1993 begravde sig Bert-Åke i arbete skriver Expressen.
“Det var bara att fortsätta arbeta. Det var nog tur att jag hade så mycket att stå i”, säger han.
Efter ett tag träffade han nuvarande frun Juliana.
“Tänk att få bli kär två gånger i sitt liv. Det unnar jag varje människa som förlorar en hjärtevän”, säger han i programmet.
Senaste nytt
Tänk inte mer på bokföringen (än du behöver)
Med Fortnox är bokföringen uppdaterad i realtid, så att du alltid kan lita på siffrorna.
Rekommendationer om RS-virus – detta bör du veta
Folkhälsomyndigheten har publicerat rekommendationer om vaccination mot RS-virus till vissa grupper för att skydda mot allvarlig sjukdom. Här får du veta mer om deras råd.