News55

Jakt efter skytt i Norrköping – "intensivt"

Artikelbild
Polis, ambulans och avspärrningar efter att en pojke i övre tonåren hittades skottskadad i stadsdelen Navestad i Norrköping på söndagskvällen. (Foto: Niklas Luks/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 15 apr. 2024Publicerad: 15 apr. 2024

Ingen har gripits för mordet på en pojke i övre tonåren i Norrköping i söndags. Den senaste i raden av dödsskjutningar i staden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vi har flera pågående konflikter, konstaterar polisen.

Larmet om skottlossningen kom vid 20-tiden på söndagen. Pojken fördes skadad till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Det pågår ett väldigt intensivt polisarbete, säger John Anåker, chef vid utredningssektionen, under en pressträff vid lunchtid på måndagen.

Polisen vill i övrigt inte kommentera utredningen i detalj. Men Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping, beskriver lägesbilden generellt när det gäller gängbrottslighet i staden:

Vi har flera pågående konflikter och flera grupperingar. Utifrån grupperingarnas komplexitet, antalet grova brott och involverade aktörer gör vi bedömningen att lägesbilden kommer ligga kvar över tid. Vi har en förstärkning till vår ingripande verksamhet i Norrköping, säger hon.

Under de senaste månaderna har flera dödsskjutningar ägt rum i Norrköping. Den 20 december sköts en 17-årig pojke till döds i anslutning till en matbutik, och den 27 november dödades en man i 20-årsåldern på en restaurang. Båda brotten skedde i stadsdelen Marielund.

Norrköpings kommun och polisen utreder möjligheterna att utöka kamerabevakningen för att skapa trygghet och motverka brott. En metod som polisen tidigare använt i Malmö och nu vill använda i Norrköping.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS