News55

Jimmie Åkesson åker på turné med oväntad socialdemokrat

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 apr. 2022

I vår kommer en otippad duo i form av Jimmie Åkesson (SD) och en känd socialdemokratisk profil att ge sig ut på vägarna för att prata politik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Valet 2022 närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i fullgång. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer i vår att åka på turné med en oväntad partner, nämligen entreprenören och socialdemokraten Jan Emmanuel Johansson. Expressen skriver att duon inleder sin turné redan nästa vecka med ett första stopp i Malmö. Diskussionerna kommer att föras i barmiljöer för att skapa en så kallad after-work känsla. Konceptet har de döpt till ”Det sunda smatalet”. 

Jimmie Åkesson säger så här om hans förväntningar inför diskussionerna:

– Jan Emanuel är ju en unik sosse på det sättet att han också är kapitalist och har det perspektivet. Det blir väldigt intressant att diskutera exempelvis vinster i välfärden med honom. Men mycket kommer nog att handla om hur vi och Jan Emanuel ser på socialdemokratin i dag. Jag vet att många brukar fråga hur han fortfarande kan vara medlem i Socialdemokraterna.  

Detta är inte första gången som paret debatterar tillsammans. Jan Emmanuel säger till Expressen att han tidigare tyckt om att föra politiska samtal med Åkesson för att de inte enbart fokuserat på varandras olikheter. Han menar också att han inte längre tror på metoden att ignorera Sverigedemokraterna utan det är istället viktigare att mötas och prata. 

På frågan om Jan Emmanuel skulle rösta på Socialdemokraterna idag svarar han så här: 

– Min vision är att sossarna ska bli socialdemokrater igen, att socialdemokratin ska hitta hem och jag hoppas och tror att den förändringen är på gång någonstans. Visar det sig att det inte bara är en ordens bekännelse så är min önskan är att jag ska kunna lägga min röst på mitt eget parti.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS