News55

Jimmie Åkesson om den infekterade konflikten: ”Får helt enkelt välja”

SD och trollkonton
Så får du koll på alla begrepp i debatten om SDs trollkonton. (Foto:TT)
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 maj 2022

Under veckan tog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ställning mot en känd svensk profil. Nu hotar han att dra in sin medverkan i en av sommarens politikerveckor om hon deltar, det rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jimmie Åkesson och programledaren Kakan Hermansson har sedan ELLE-galan varit i konflikt med varandra. Detta med anledning av att Hermansson påståtts ställt kravet att Ebba Busch (KD) inte skulle få delta i galan. Påståendet har dementerats av ELLEs chefredaktör Cia Johansson. Istället så drog galan in Buschs inbjudan med anledning av de uttalanden som partiledaren gjort om påskkravallerna. 

Tidigare i veckan så meddelade Jimmie Åkesson (SD) att han inte kommer att medverka på årets Järvavecka om Kakan Hermansson deltar. SVT rapporterar att Stiftelsen The Global Village, de som anordnar politikerveckan i Järva, nu har gått ut med att Kakan är fortsatt planerad programledare för evenemanget.  

Åkesson har som en del av konflikten twittrat att Kakan är en ”polishatare”. Vad han refererar till är att profilen tidigare uttryckt på sociala medier att ”All Cops Are Bastards”, förkortat ACAB. I sin tweet skrev också Åkesson att Järvaveckan måste välja mellan honom och Kakan och uppmanar samtidigt samtliga partiledare att ta ställning i frågan. Han skriver ”Det får faktiskt finnas en gräns för tokigheterna, svensk polis förtjänar tydligt stöd från Sveriges politiska partier”

Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Stiftelsen The Global Village, ville till en början inte kommentera konflikten men bekräftade sedan att de inte kommer byta programledare. Han säger: 

– Vi recenserar inte vad olika partiledare säger, utan vi har ett program och kommer att fortsätta köra på det. 

Sverigedemokraternas presstjänst menar att det fortfarande finns möjlighet för arrangörerna att ändra sig i frågan om de vill att Jimmie Åkesson ska delta. 

Text: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS