News55

Kronprinsessparet om ryktena - vill klargöra en gång för alla

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 feb. 2022

De rykten som under den senaste tiden spridits om kronprinsessparet bedöms av hovet som extra allvarliga och kungafamiljen tvingas nu ta till hårdhandskarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under den senaste tiden har det florerat omfattande rykten och skvaller om att kronprinsessparet ska skilja sig. I vanliga fall brukar inte hovet kommentera på den här typen av rykten. Detta fall bedömdes dock som så pass allvarligt att hovet, i dialog med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. beslutade att göra en offentlig dementin, alltså offentligt förneka ryktena. Aftonbladet har delat vad kungahuset skriver om ryktena på sin Instagram: 

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påstående sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.” 

Margareta Thorngren, hovets informationschef, säger att beslutet att offentligt förneka ryktena grundar sig i att just dessa rykten inte verkar stanna upp utan fortsätter att spridas. För att värna om familjen så behöver hovet nu sätta stopp för skvallret. Jenny Alexandersson, Aftonbladets hovexpert, beskriver ryktena som väldigt intensiva och som skadliga för barnen i familjen. 

– Man måste komma ihåg att i familjen finns det barn, och barn som kan läsa och har kompisar som kan läsa. Det är klart att det här påverkar hela familjen på ett väldigt olyckligtvis sätt. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS