News55

Larmet: Här blir det över 30 grader

Artikelbild
Foto: Johansen Erik / TT
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 18 juni 2021Publicerad: 18 juni 2021

Denna vecka har bjudit på rejäl sommarvärme, där temperaturen på många håll landet nosar på 30-strecket. Nu varnar SMHI för höga temperaturer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den efterlängtade sommaren är här med dunder och brak. SMHI har utfärdat flera klass 1 varningar för höga temperaturer, vilket innebär att den maximala dygnstemperaturen ligger på 30 grader eller mer, tre dagar i följd. Expressen har pratat med Rickard Fletcher, överläkare på Danderyds sjukhus och specialist i akutsjukvård. Han trycker på att riskgrupper bör vara extra försiktiga med solen, dricka mycket vätska och vistas i skuggan i möjligaste mån. Men alla bör tänka en gång extra och hjälpa kroppen med vätska, energi samt undvika solen, säger Richard Fletcher till Expressen. 

SMHI:s varningar gäller Skåne, Halland, Kronoberg, Kalmar län, Västmanland, Södermanland, Roslagskusten, delar av Västra Götaland, Östergötland, Jönköpings län och Upplandskusten.  I SMHI:s meddelandet står bland annat detta om värmen: ”Innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS