News55

Lasse Kronér: "Kristallengalan är en privat firmafest"

Artikelbild
Lasse Kronér. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 05 sep. 2017

Programledaren Lasse Kronér är en av de som riktat kritik mot årets Kristallengala och har på Twitter kallat tillställningen för "SM i ryggdunkning". – Det finns ingen anledning att televisera när kollegor hyllar varandra, säger Lasse Kronér till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“I vårt jobb får vi applåder, uppskattning, kramar, pengar, Allt. Som om inte det va nog så tv sänds SM i ryggdunkning ikväll.”

Så skrev programledaren Lasse Kronér på Twitter om årets Kristallengala, en tillställning som han själv beskriver som en firmafest för tv-anställda.

– Jag förstår inte vad SVT:s tittare har för nytta av att vi direktsänder en gala som bara är en enda stor firmafest för branschanställda. Det finns ingen anledning att televisera när kollegor hyllar varandra. Om jag vill träffa mina arbetskamrater kan jag göra det på annat sätt, säger Lasse Kronér till News55.

      LÄS MER: SVT svarar på Ulf Elfvings svordomskritik mot Kristallengalan

“Jag har varit på Kristallengalan en gång. Tyvärr.”

2016 deltog Lasse Kronér själv på Kristallengalan då han var nominerad i kategorin “Bästa manliga programledare”.

– Jag har varit på galan en gång. Tyvärr. Det var SVT som tvingade mig och först vägrade jag men eftersom det var svenska folket som hade nominerat mig åkte jag ändå upp till Stockholm. Jag har också fått frågan om att leda Kristallengalan flera gånger men jag tackar stadigt men bestämt nej. Det är inte min värld.

– Vi får så mycket uppmärksamhet som programledare och när vi är i solen solar vi oss gärna både länge och väl i strålkastarljuset. Jag är på bästa sändningstid ända fram till nyår, det räcker för mig, säger Lasse Kronér.

ANNONS

Och det är inte första gången som Kristallengalan får kritik i år. I Ulf Elfvings uppmärksammade krönika för News55 vände sig skribenten mot pristagarnas grova språkbruk. Men det är ingenting som Lasse Kronér säger sig kunna relatera till.

      LÄS MER: Lasse Kronérs kritik mot SVT: “De har inte lyft ett finger”

“Ingen av de som är där tänker på att det direktsänds”

– Man kan inte ställa SVT till svars för att pristagarna svär i sina tacktal. Jag menar ju att det är just en privat firmafest och då säger man olika saker. Ingen av de som är där tänker på att det direktsänds så jag kan förstå att folk svär i sina tal. Man kan ha åsikter om vad enskilda personer säger men att beskylla SVT för det är helt uppåt väggarna, säger Lasse Kronér och fortsätter:

– Förresten, du tror väl inte att jag såg Kristallengalan? Det kan du väl inte mena? Skulle jag ägna tre timmar av mitt liv till det, inte då.

Lasse Kronér anser att SVT och Public service ofta blir måltavla för människors missnöje – i flera fall Kronérs egen kritik – och ibland är klagosångerna obefogade, tycker han.

“Public service är det finaste som finns”

– Det är många som å ena sidan skäller och slår på SVT och Public service och vill att man ska lägga ner det och å andra sidan ska Public service omfatta och ta ansvar för allt. I mitt tycke står Public service för det finaste som finns, en fri television. Det finns inte en strumpa i bild som det skulle stå på något opassande eller kränkande på. Public service är fantastiskt på det sättet, avslutar Lasse Kronér.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS