News55

Liga stal kontokort från 80 äldre kvinnor

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-03-03
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 04 apr. 2016Publicerad: 04 apr. 2016

Ett åttiotal äldre kvinnor bestals på sina kontokort av ligan som nu fått sina straff skärpta av hovrätten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hovrätten skärper straffet för två män som ingått i en kontokortsliga som riktat in sig på främst äldre kvinnor i Syd- och Västsverige.

Det är under perioden oktober 2013 och maj 2015 som ett åttiotal målsägande bestulits på sina kort enligt samma tillvägagångssätt:

Man har valt ut ett offer, nästan uteslutande en äldre kvinna som tagit sig till en livsmedelsbutik med bil. I kassan har man ställt sig i kön och observerat koden som offret slagit in. Sedan har man kommunicerat med någon av de andra i gruppen som kommit fram till offret när denne lastat in sina varor i bilen och placerat handväskan på passagerarsätet.

      LÄS MER: Upprepade fickstälder mot äldre Icakunder

Man har då frågat om vägen och vecklat ut en karta för att offret ska kunna peka ut vägen. Samtidigt har en annan person i ligan tagit kortet ur plånboken i väskan och sedan lagt tillbaka plånboken vilket inneburit att stölden i många fall inte upptäckts förrän flera dagar senare. Efter att kortet stulits har det, ofta bara inom några minuter, använts för att ta ut pengar i bankomat i närheten, vid köp i elektronikbutiker och tankning i bensinautomater.

Totalt döms fyra män i hovrätten till mellan två och fem års fängelse.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS