News55

Man låg död hemma i tre veckor

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 aug. 2017

Ingen från Partille kommun följde upp varför hemtjänsttagaren inte hörde av sig som överenskommet. Först efter tre veckors tid uppdagades att mannen hade dött i sitt hem, det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var först efter att den nu avlidne mannens son hade larmat om att något inte stod rätt till som Partille kommun agerade. Det visade sig då att mannen hade legat död i sitt hem i tre veckor, skriver Nyhetsbyrån Siren.

– Vi har brustit i att följa upp varför mannen inte hört av sig, säger Atosa Jakobsson, central administrationschef inom Partille kommun, till Nyhetsbyrån Siren.

      LÄS MER: Vårdtagare glömdes bort – satt på toalett i timmar

Mannen månade om sitt privatliv

Var tredje vecka hade mannen fått assistans av hemtjänsten i kommunen och trots att det var hemtjänsttagarens uppgift att höra av sig om han behövde hjälp reagerade ingen när han slutade kontakta dem, skriver Expressen. Anledningen är att mannen slog vakt om sitt privatliv, säger Atosa Jakobsson.

– Vi hade inga nycklar till den här mannen. Han har varit en väldigt självständig person som månat om sin integritet.

Händelsen kommer att anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) då Partille kommun anser att de har brustit i sina rutiner.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS