News55

Mass-sms från SD tar sikte på TV4

Artikelbild
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) på väg till riksdagens statsministeromröstning. Till höger Sverigedemokraternas presschef Oskar Cavalli-Björkman. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 08 juni 2024Publicerad: 08 juni 2024

Dagen före EU-valet går Sverigedemokraterna ut med ett mass-sms till ett okänt antal telefonnummer, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Låt inte TV4:s påverkansoperation vinna EU-valet. Rösta på Sverigedemokraterna i morgon”.

Avsändaren till sms-et dyker upp som endast “SD” hos dem som får ta emot meddelandet. SD:s presschef Oscar Cavalli-Björkman bekräftar för TT att partiet ligger bakom utskicket.

“TV4 har valt att vara en aktiv part i den här valrörelsen genom att sprida desinformation om oss. Det är uppenbart att de försöker sabotera för partiet och blockera våra möjligheter att prata om vår politik”, säger Oscar Cavalli-Björkman i en skriftlig kommentar.

Sms-et har enligt SD gått ut i de södra delarna av Stockholm där partiet tror att TV4:s inslag har fått störst genomslag.

Gjort liknande utskick tidigare

SD gjorde ett liknande utskick i valrörelsens slutskede 2022 där de uppmanade personer i utsatta områden att inte rösta på Socialdemokraterna.

TV4 avslöjade i maj att Sverigedemokraterna drivit ett antal anonyma konton i sociala medier och använt dem för att skapa opinion och nedvärdera både motståndare och samarbetspartierna i Tidööverenskommelsen.

Även Moderaterna har skickat ut sms till ett okänt antal abonnenter inför valet. I det står toppkandidaten Tomas Tobé som avsändare. Även källan för vilka som fått sms:et anges.

ANNONS

Andersson: SD saknar demokratisk ryggrad

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson är och knackar dörr i bland annat Upplands Väsby norr om Stockholm. Hon kommenterar Sverigedemokraternas mass-sms om att TV4:s granskning av partiet är en ”påverkansoperation”.

Fri, oberoende och granskande media är en hörnsten i demokratin. Och att dagen före ett allmänt val gå till attack på just detta visar att Sverigedemokraterna saknar en demokratisk ryggrad, säger hon till TT från kampanjbussen.

Statsminister Ulf Kristersson (M) lägger ingen större vikt vid SD:s sms.

Sverigedemokraterna får svara på frågor om Sverigedemokraterna i den här valkampanjen, det tänker jag inte göra, säger han till TT och fortsätter:Det är så mycket i den här valrörelsen. Sverigedemokraterna verkar hata TV4, Socialdemokraterna verkar hata Sverigedemokraterna. Jag försöker ägna mig åt sakpolitik.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS