News55

Mördade 89-åringens son: Har inga överdrivna förhoppningar att fallet blir löst

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 11 dec. 2015Publicerad: 11 dec. 2015

– Vi hann dit medan kroppen ännu andades, säger sonen Anders Bergman, 67, till Ekuriren, och berättar om den korta tiden vid sjukhussängen innan Bengt Bengtsson, 89, avled av skadorna från misshandeln.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

ESKILSTUNA. – Det händer saker i utredningen hela tiden men det är ingenting jag kan gå ut med, säger Lars Franzell på polisens grova brottsenhet i Eskilstuna, till News55.

– Men vi har ingen skäligen misstänkt än.

89-årige Bengt Bergman hittades misshandlad i sin bil utanför Lidl på Domaregatan i Eskilstuna på fredagskvällen. Polisen kunde konstatera att han utsatts för ett grovt rån. Under söndagen avled mannen av de skador han fått i samband med rånet.

Inte höga förhoppningar

Sonen Anders Bergman, 67, berättar för Ekuriren att tiden vid sjukhussängen var svår. Bengt Bergman var svårt skadad av misshandeln och förvirrad. Familjen förstod redan då att hoppet var ute.

– Vi hann dit medan kroppen ännu andades, säger sonen Anders Bergman, till tidningen.

Familjen gav klartecken till polisen att sprida Bengt Bergmans namn och bild till allmänheten i förhoppning om att få en lösning på rånmordet.

– Men jag har väl inga överdrivna förhoppningar om att det ska vara möjligt att lösa det, säger han till Ekuriren.

ANNONS

Polisen vädjar om tips från allmänheten

En av åtgärderna i förundersökningen är att kartlägga brottsoffret vilket har pågått sedan händelsen anmäldes. Polisen är intresserad av om någon iakttagit eller träffat honom fredagen den fjärde december. Det är också av intresse att polisen får kunskap om Bengts liv i övrigt, vilka han umgåtts med, föreningstillhörighet och så vidare. Polisen har en tipstelefon för enbart detta ärende med nummer 0730-776 003.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS