News55

Myndighet stoppar pensionärernas vinklubb - nu rasar Mannerström

Artikelbild
Kocken Leif Mannerström kritiserar sjukhusmaten
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 mars 2017

Pensionärerna i Göteborg förbjöds av myndigheterna att ha vinkväll. Det har fått stjärnkocken Leif Mannerström att gå i taket: – Det finns säkert större brottslingar i Göteborg än de här gamla pensionärerna, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När tillståndsmyndigheten fick höra att pensionärerna på Allégården i Göteborg hade vinprovning satte de genast stopp för tilltaget och krävde att föreningen ansökte om alkoholtillstånd, något som kostar tusentals kronor bara att få prövat. Under tiden måste vinprovningarna upphöra med omedelbar verkan.

Nu reagerar stjärnkocken Leif Mannerström kraftigt mot myndighetens agerande och att man kallar pensionärernas träffar för ”svartklubb”.

– Här sitter ett gäng ­äldre, under sakkunnig ledning av en sommelier, och dricker 15 cl vin en gång i månaden. De lär sig om vinets ursprung och vilken mat som passar till. Det här handlar bara om att kommunen vill plocka dem på 8 000 kronor, säger Leif Mannerström till Aftonbladet.

      LÄS MER: Leif Mannerström: “Jag får många brev från äldre som är ledsna”

Leif Mannerström har i 20 års tid stridit för en anständig ålderdom för Sveriges gamla. Tidigare har han krävt att pensionärer ska få hemlagad mat istället för frysta matlådor, i synnerhet när det på flera håll larmats om att många gamla lider av undernäring.

Leif Mannerström anser att det är ett provocerande beslut och erbjuder sig att ur egen ficka betala tillståndsansökan åt pensionärerna.

– Det finns tillräckligt många gamlingar som sitter ensamma bakom sina gardiner i Sverige. Den sociala biten är jätteviktig, säger han till Aftonbladet.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS