News55

Ny trend: Poliser blir lurade på sociala medier

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 feb. 2022

Under cirka en månads tid så har poliser runtom i landet blivit utsatta för så kallade ”pranks” på sociala medier. De ”skämtsamma” ungdomarna har blivit ett nationellt problem.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En ny trend på sociala medier sprider sig som en löpeld och den har skapat stora problem för polisen. Trenden beskrivs av myndigheten som meningslös och tidskrävande och har blivit ett nationellt problem. Trenden går ut på att man ”prankar”, alltså lurar, polisen, rapporterar Expressen

Vad den här trenden går ut på är att personer skickar meddelanden till polisens konton på sociala medier. Polisen liknar meddelandena med en busringning eller så kallat spam. Personerna skriver i meddelandet att man har en fråga till polisen och efter det att polisen svarat så svarar personerna med ”jag glum”, alltså ”jag har glömt. Efter detta så lägger personerna upp en skärmdump på konversationen på sina sociala medier för allmänheten att beskåda. 

Trenden har pågått i ungefär en månad och tar upp onödigt mycket resurser. Polisen Göteborg Nordost skriver såhär i sina sociala kanaler:  

”Ett stort inflöde på våra sociala medier just nu är dm:s i en helt meningslös och tidskrävande viral trend. Jätteroligt med många ungdomar som intresserar sig för vårat konto, men kanske med fel fokus.” 

De skriver även på sin Instagram att alla dessa skämtmeddelanden gör att de som verkligen har frågor eller undringar göms och inte blir lika synliga för polisen, vilket är ett problem. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS