News55

Pedofilhärva med svensk koppling utreds

Artikelbild
En domare i Libanon har inlett en process om omfattande traffickingverksamhet med kopplingar till bland annat Sverige. Arkivbild. (Foto: Stina Stjernkvist/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 maj 2024Publicerad: 10 maj 2024

En omfattande pedofilhärva med misstänkta kopplingar till Sverige utreds i Libanon. Ett stort nätverk ska ha lockat barn via Tiktok och utnyttjat dem sexuellt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt nyhetsbyrån AFP är det en omfattande härva med bas i Libanon där bland annat minderåriga influencers ska ha lockat barn via Tiktok.

Barnen ska sedan ha blivit tvingade att ta droger och utnyttjats sexuellt.

En domare i Libanon har nu inlett en rättslig process om misstänkt sexhandel med barn och flera personer har arresterats.

Detta efter att barn larmat om att de blivit sexuellt utnyttjade av medlemmar i ett nätverk. Bilder av de utnyttjade barnen ska också ha sålts. Fem barn ska hittills ha vittnat.

Enligt en domstolskälla som Expressen pratat med handlar det om fler än 300 barn som misstänks ha våldtagits och filmats. Enligt källan är ledaren för det kriminella nätverket en svensk man.

Utredningen som inletts ska omfatta tolv personer som utöver trafficking ska ha ägnat sig åt pengatvätt. De misstänkta ska utöver i Libanon också finnas i Schweiz, Sverige, Turkiet och Förenade arabemiraten.

Totalt är 28 personer misstänkta och fem personer har frihetsberövats.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS